Aktuality
Kvalita stavby na prvním místě

Kvalita stavby na prvním místě

31.3.2023
Sdílet tento příspěvek

Od začátku plánování bytového domu Tuhnice, byl brán zřetel na to, aby byl dům postaven z nejkvalitnějších materiálů a především aby splňoval i ty nejpřísnější normy energetické náročnosti.

Konstrukce bytového domu je stavěna tak zvaným sloupovým systémem, kdy se nejdříve postaví železobetonový monolit, který je poté vyzděn výplňovým zdivem.

Výplňové zdivo bude z červené cihly, která je veřejnosti spíše známá pod názvem Porotherm. Toto zdivo zaručuje vynikající tepelně-izolační schopnosti u obvodových stěn.

Neméně důležité jsou i vnitřní stěny mezi bytovými jednotkami, které budou vyzděny z akustických cihel tloušťky 250mm, které zajistí absolutní zvukovou izolaci mezi jednotlivými byty.

Akusticky odizolovány budou i veškerá schodiště a výtahová šachta, takže noví majitelé bytů budou mít v bytě absolutní klid. Okna nového bytového domu budou provedena ve vyšším standardu izolačních trojskel, pro zachování nejvyšších tepelně-izolačních hodnot.

Myslíme, že bydlení v novém bytovém domě v Tuhnicích bude velmi příjemné. A výběru všech materiálů jsme přikládali velkou důležitost a společně se zhotovitelem stavby klademe na kvalitu obrovský důraz.

Sdílet tento příspěvek